Známe to asi všichni, přesolená polévka, nevykynuté těsto a sražená šlehačka. Tady jsou moje tipy na to, jak z podobné šlamastyky ven. Samozřejmě, že ne vše je z mé hlavy nebo z mých zkušeností, na to vařím příliš krátkou dobu, ale moje maminka, to je pravá studnice „babských“ rad a kromě toho mám doma i vzácné zápisky mé babičky a prababičky. Takže dámy nebo i pánové, potřebujete radu, kterou jste zde nenašli? Pište, mailujte, komentujte, odpověď se určitě najde. ☺
Rozinky a ovoce nespadnou při přidání do těsta až ke dnu, když je před tím obalíte v mouce.
Meruňkové a švestkové knedlíky budou zvlášť jemné, přidáte-li k vaření kapku rumu. A rum také knedlíky jemně ovoní.
Uvařené vejce snadno oloupete, když ho lehce naťukenete a ponoříte do studené vody. Vejce při vaření nepopraskají, když mají pokojovou teplotu, proto je vždy vyndané z lednice nechte chvíli odstát na kuchyňské lince.
Při krájení cibule nebudete slzet, když se napijete vína a necháte ho v ústech. Jen pro ty z vás, kterým již bylo osmnáct! Pokud již slzíte, stačí pustit na cibuli studenou vodu.
Rajčata snadněji oloupete a zachováte jejich barvu, pokud je přelijete vroucí vodou.