Známe to asi všichni, přesolená polévka, nevykynuté těsto a sražená šlehačka. Tady jsou moje tipy na to, jak z podobné šlamastyky ven. Samozřejmě, že ne vše je z mé hlavy nebo z mých zkušeností, na to vařím příliš krátkou dobu, ale moje maminka, to je pravá studnice „babských“ rad a kromě toho mám doma i vzácné zápisky mé babičky a prababičky. Takže dámy nebo i pánové, potřebujete radu, kterou jste zde nenašli? Pište, mailujte, komentujte, odpověď se určitě najde. ☺
Pokud chcete, aby vám stihla dozrát zelená rajčata ze zahrádky, trhejte je i s větvičkou. Dozrají nejen rychleji, ale pravděpodobně i všechny na větvičce.
Pokud chcete, aby uvařený květák zůstal krásně bílý, přidejte při vaření skleničku mléka.
Pokud chcete udržet hrášek pěkně zelený, přidejte do vody, ve které ho vaříte, špetku cukru.
Vodu z vařené zeleniny nevylévejte, ale použijte ji jako základ k vaření polévek či omáček. Tím zužitkujete veškerou vodu z vaření zeleniny a zároveň zlepšíte další pokrmy.
Zákusky vložte do uzavíratelné nádoby a přidejte pár kostek cukru. Zákusky takto vydrží déle čerstvé.