Amylon je ryze český potravinářský a škrobárenský výrobce z Vysočiny, kterého znáte z regálů mnoha řetězců a maloobchodů díky jejich tradičním pudingům, vynikající Retro řadě pudingů s dvěma příchutěmi a také díky jejich sypkým směsím k přípravě knedlíků, bramborových těst a jiných pomocníků při vaření a pečení.
Já osobně oceňuji jejich bezlepkovou řadu pudingů, které jsou vhodné nejen pro celiaky, ale i pro moje děti. Pudingy obsahují kukuřičný škrob, jsou lehké a lehce stravitelné. A jejich BIO produktová řada se vyznačuje hlavně kvalitními surovinami a složením. BIO kypřicí prášek do pečiva a BIO vanilkový cukr s pravou vanilkou vždy ocením, když chci péct něco luxusnějšího.


Zajímavostí je, že tradice Amylonu sahá až do roku 1891, ale samotný vznik firmy Amylon, a.s. se datuje k roku 1912. V roce 2012 oslavil Amylon neuvěřitelných 100 let na trhu a patří ve svém oboru k nejstarším v Evropě.
Amylon se stal jedním z partnerů mojí první tištěné kuchařky a já jsem za to vděčná. Chtěla jsem spolupracovat hlavně s českými výrobci a firmami, které znám a jejichž výrobky sama používám, a mohu s pýchou napsat, že Amylon se stal mým partnerem a ráda budu jejich produkty preferovat i nadále.
Více o firmě na: www.amylon.cz, nebo na FB firmy www.facebook.com/amylon